Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om polart lavtrykk og fare for snøskred i regionen. Vi ber innbyggerne være oppmerksom på dårlig vær de kommende dagene, og å feste løse gjenstander utenfor huset sitt.

For de som skal ut å reise i julen, råder de samtidig til å være oppmerksom på raske endringer i været, unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder og å vurdere om reisen er nødvendig. Man kan sjekke veilmeldinger på 175.no.

Skred AS følger med på snøskredforholdene via sensorer og web-camera og sender daglige oppdateringer til kommunen. Dette følges opp med vurderingsmøter sammen med politi og vi vil oppdatere befolkningen dersom skredfaren blir alvorlig.

De fleste av oss er helt avhengig av strøm i hverdagen; til oppvarming, lys, matlaging, varmtvann og elektriske apparater. Uvær, snøskred og tekniske problemer føre til at mange mister for eksempel strøm eller vann, og at det kan bli vanskeligere å få tak i nødvendige varer. Dette gjelder spesielt nå i juletider når vi har mye vær.

Med et lite reservelager av det du er mest avhengig av – vann, mat, medisiner og varmekilder – er du bedre rustet for å klare deg selv noen dager.

Se brosjyre fra DSB om egenberedskap