Per 3. mars er det registrert 368 smittetilfeller de siste 14 dagene, en dobling siden samme dag forrige uke. Totalt er det registrert 534 smittetilfeller så langt i 2022. Disse tallene er hentet ut fra smittesporingssystemet hvor selvregistreringer kommer inn. Vi må også legge til grunn en del skjult smitte og mørke tall. 

Både helsesektoren og oppvekstsektoren merker en drastisk økning i fravær på grunn av Covid-19. Som følge av dette har enkelte tjenester måtte redusere sitt tilbud.

Nordkapp Barnehage har redusert tilbudet ved at 2 av 4 avdelinger har vært stengt. Det har i tillegg vært redusert grunnbemanning og kortere åpningstid. Skårungen Barnehage har redusert tilbudet ved lavere bemanning, men åpningstid er som normalt. 

Bemanningsituasjonen har også vært utfordrende blant virksomheter i helsesektoren. Deler av tjenestene har kjørt minimumsbemanning i varierende grad. 

Har du registrert deg som smittet? Hvis ikke anbefaler vi at du gjør det gjennom selvregistreringsportalen, eller ved å henvende deg til smittesporing på 78 47 65 00. Man kan registrere positiv test 14 dager tilbake i tid. 

Kommunen fortsetter med sterk oppfordring om å følge generelle smittevernråd og anbefalinger fra myndighetene:

  • Vask eller sprit hendene ofte og grundig
  • Bruk munnbind hvis
    • du har symptomer og har kontakt med personer i risikogrupper
    • du er i risikogruppe eller er uvaksinert og det er vanskelig å holde avstand til andre
  • Hold deg hjemme hvis du har symptomer og test deg
  • Hold deg hjemme hvis du har testet positivt og registrer det

Gratis selvtest

Kommunen har gratis selvtest tilgjengelig til personer med symptomer eller er nærkontakt. Selvtester kan bestilles ved å ringe koronatelefonen og hentes etter avtale. 

 

 8HT 1nScPpB 4cgAAAAASUVORK 5CYII=

ALRrDTZipBzFAAAAAElFTkSuQmCC