Per 24. februar er det registrert 177 nye smittetilfeller de siste 14 dagene. Totalt er det registrert 301 smittetilfeller så langt i 2022. Disse tallene er hentet ut fra smittesporingssystemet hvor selvregistreringer kommer inn. Vi må også legge til grunn en del skjult smitte og mørke tall. 

- Det er foreløpig ingen som har blitt alvorlig syke som vi vet om, informerer kommunelegen.

Det er likevel en risiko for de sårbare i samfunnet å bli alvorlig syke hvis de blir smittet. Risikogrupper og pårørende bør følge egne anbefalinger

- Det er også viktig at ikke alle blir syke samtidig, slik at vi kan fortsette å holde normal drift innen de ulike sektorene. I mindre kommuner som Nordkapp er det få å ta av, og dermed sårbart hvis sykefraværet blir stort, informerer fungerende kommunedirektør Anne-Trine Elde. Foreløpig meldes det forsvarlig drift i alle virksomheter.

Kommunen oppfordrer sterkt til generelle smittevernråd og anbefalinger fra myndighetene nå til helga og til situasjonen roer seg: 

  • Vask eller sprit hendene ofte og grundig
  • Bruk munnbind hvis
    • du har symptomer og har kontakt med personer i risikogrupper
    • du er i risikogruppe eller er uvaksinert og det er vanskelig å holde avstand til andre
  • Hold deg hjemme hvis du har symptomer og ta en test
  • Hold deg hjemme hvis du har testet positivt og registrer det

Utfyllende råd og anbefalinger kan man lese på helsenorge.no

Her registrerer man digitalt på kommunens digitale løsning hvis du tester positivt. Hvis du ikke får det til, kan du ringe smittesporingen for bistand. 

Enkelte grupper er anbefalt bekreftende test tatt på teststasjon. Les mer om hvilke grupper som er anbefalt bekreftende test

Selvtester kan bestilles ved å ringe på koronatelefon og hentes etter avtale. 

Koronatelefonen nås ved å ringe 78 47 65 00, tast deretter 1. 

 

bUE 4hZ gVqkAAAAASUVORK 5CYII=

 

EQAAAABJRU 5ErkJggg==