Per 10. mars er det registrert 345 smittetilfeller de siste 14 dagene, en liten nedgang siden samme dag forrige uke. Totalt er det registrert 678 smittetilfeller så langt i 2022. Tallene er hentet ut fra smittesporingssystemet hvor selvregistreringer kommer inn. Vi må også regne med en del skjult smitte og mørke tall.

Vi ser at det denne uken har vært en nedgående trend i antall registreringer som kommer inn. Gjennomsnittet på antall registrer per dag har gått fra 31 forrige uke til 11,5 denne uken.

Selv om trenden er synkende, har det fortsatt vært høyt fravær i både helse- og oppvekstsektoren. Likevel har man ikke denne uken hatt behov for å redusere tjenestetilbudet i kommunen. 

Har du registrert deg som smittet? Hvis ikke anbefaler vi at du gjør det gjennom selvregistreringsportalen, eller ved å henvende deg til smittesporing på 78 47 65 00. Man kan registrere positiv test 14 dager tilbake i tid. 

Kommunen fortsetter med oppfordring om å følge generelle smittevernråd og anbefalinger fra myndighetene:

  • Vask eller sprit hendene ofte og grundig
  • Bruk munnbind hvis
    • du har symptomer og har kontakt med personer i risikogrupper
    • du er i risikogruppe eller er uvaksinert og det er vanskelig å holde avstand til andre
  • Hold deg hjemme hvis du har symptomer og test deg
  • Hold deg hjemme hvis du har testet positivt og registrer det

Gratis selvtest

Kommunen har gratis selvtest tilgjengelig til personer med symptomer eller er nærkontakt. Selvtester kan bestilles ved å ringe koronatelefonen og hentes etter avtale.