Nordkapp kommune opplever for tiden økende smitte i lokalsamfunnet. For å begrense smitte, kommer vi nå med råd til befolkningen gjeldende fra i dag til fredag 12. november 2021.

Det er bekreftet 11 smittede i kommunen den siste uka, og vi må anta at det er en noe skjult smitte. På bakgrunn av smitteutviklingen generelt, og for å beskytte de mest sårbare gruppene, vil Nordkapp kommune komme med følgende råd, tiltak og anbefalinger til innbyggerne.

For helsepersonell
Helsesektoren Nordkapp Kommune er sårbar med tanke på bemanning i alle virksomheter. Eventuell smitte hos helsepersonell vil kunne medføre store bemanningsutfordringer. Vi ønsker derfor å skaffe en oversikt over helsepersonell og personer med erfaring fra jobb i helsesektoren som kan bistå ved behov.

Send SMS med informasjon om navn og kompetanse/erfaring til telefon: 930 29 280 snarest mulig i dag 05.11

Råd og anbefalinger
Dersom du har symptomer på covid-19 skal du holde deg hjemme og ta en test. Hjemmetest er tilgjengelig ved Coop Honningsvåg og Apotek1 utenfor åpningstidene til helsesenteret. På hverdager kan man kontakte legekontoret mellom kl 09.30 - 11.00 på telefon 78 47 66 60 for å bestille test på teststasjon.

Hvis du tester positivt på hjemmetest, skal dette meldes til legekontoret. Se informasjon fra FHI lengre ned i artikkelen for hva du bør gjøre dersom du er smittet eller nærkontakt til smittet.

For ansatte i helsetjenesten er det noen tilleggsregler. Ta kontakt med arbeidsgiver dersom du er usikker.

Vi oppfordrer alle til å ta vaksinen. Vaksinen virker godt mot alvorlig sykdom, og den har nokså god effekt mot smittespredning. Av erfaring vet vi at vaksinerte får mildere symptomer enn uvaksinerte. Ta kontakt med kommunen for å bestille time til vaksinering.

Følgende anbefalinger gjelder nå:

• Hold avstand til andre der det er mulig i det offentlige rom, gjerne en meter.
  • Vurder bruk av munnbind hvis det ikke er mulig å holde minst en meters avstand innendørs i det offentlige rom, dette gjelder kollektivtransport, butikker og andre offentlige steder.
  • Vurder bruk av hjemmekontor når det er mulig
  • Vi oppfordrer alle voksne til å redusere antallet nærkontakter. Ha kontakt med færre personer på fritida, og heller møt de samme personene oftere.
  • Vi anbefaler på det sterkeste at større arrangement ikke holdes i perioden fremover til smittesituasjonen er oversiktlig.

Ellers anbefales det å følge generelt smittevern. Hold avstand, vask hendende ofte med såpe og vann, sprit hender, og pass på hostehygiene.

Institusjoner
På bakgrunn av en smittesituasjon generelt, bekymring for skjult smitte og for å beskytte de mest sårbare gruppene, vil institusjonene holde stengt for besøkende inntil situasjonen er mer oversiktlig.

Den store kinodagen
På bakgrunn av anbefalingene til kommunen, blir filmvisningene på den store kinodagen 6. november avlyst.

FHI - anbefaling dersom smittet/nærkontakt til smittet:

FHI Hva bør du gjøre hvis smittet.jpg