Kommunene får nå økt fleksibilitet i vaksinasjonen og kan gi vaksine også til personer under 45 år når det har gått minimum 20 uker siden dose 2, dersom de har kapasitet til det. Oppfriskningsdose for voksne vil kunne bidra til bedre beskyttelse mot alvorlig sykdom og død. Derfor er det viktig at så mange som mulig sier ja til vaksine, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Nordkapp kommune tilbyr oppfriskningsdose til alle over 18 år der det har gått minst 20 uker mellom 2. dose og oppfriskningsdosen. Mange i Nordkapp har ikke oppnådd intervallet på minst 20 uker og må vente til etter nyttår for å kunne ta oppfriskningsdose. Personer som tidligere har fått dose i Nordkapp vil på tilbud på SMS. Hvis du ikke får tilbud, kan du bestille time selv ved å fylle ut dette skjemaet eller møte til drop-in vaksinering.

Er du usikker på når du fikk 2.dose? Du kan sjekke i koronasertifikatet ved å logge inn på helsenorge.no.

Drop-in

Alle som ønsker vaksine, enten det er første, andre eller tredje dose, er velkommen på drop-in. Vi vaksinerer hver torsdag på Turnhallen. Åpningstider oppdateres fortløpende på nettsiden vår under vaksineinformasjon

Du trenger ikke ringe vaksinetelefonen for å gi beskjed om at du tenker å møte på drop-in. Vi ordner med registrering når du møter opp. Men du har selv ansvar for å påse at du har det nødvendige tidsintervallet mellom dosene.

Nylig gjennomgått covid-19

Dersom du nylig har gjennomgått covid-19, er det ikke sikkert at du er aktuell for en ny dose enda. Ta kontakt med oss for å høre hva som er aktuelt for deg.

Oppfriskningsdoser til gravide

FHI anbefaler også gravide i aldersgruppen 18-44 år å ta oppfriskningsdose i andre og tredje trimester, og i første trimester dersom de har annen tilleggsrisiko. Det må gå minst 20 uker mellom 2.dose og oppfriskningsdosen.

Så langt har alle gravide som har fått alvorlig sykdom på grunn av korona i Norge vært uvaksinert, skriver Folkehelseinstituttet.

Vaksinasjon er det aller viktigste virkemiddelet gravide kvinner har for å beskytte seg mot alvorlig sykdom ved koronasmitte, og samtidig beskytte fosteret eller det nyfødte barnet. Vi anbefaler alle gravide, deres partner og andre nære å vaksinere seg i svangerskapet. Dette gjelder også tilbud om oppfriskningsdose når det har gått minst 20 uker etter 2. vaksinedose, sier Fredrik Skår, lege ved Folkehelseinstituttet.

Menn under 30 år

Menn under 30 år bør vurdere å velge BioNTech/Pfizer-vaksinen når de skal vaksinere seg. Grunnen til dette er den sjeldne bivirkningen myokarditt (hjertemuskelbetennelse). Les mer om anbefaling og myokarditt. 

Nordkapp kommune har foreløpig kun tilgang til vaksinen av BioNTech/Pfizer.

Viktig å merke deg

  • Du trenger ikke ringe vaksinetelefonen for å gi beskjed om at du tenker å møte på drop-in. Vi ordner med registrering når du møter opp. Du har selv ansvar for å påse at du har det nødvendige tidsintervallet mellom dosene.
  • Barn under 16 år må ha med signert samtykkeskjema.
  • Har du spørsmål kan du ringe koronatelefonen 78 47 65 00, tast 1. Telefonen er åpen tirsdag til fredag 0900-1130.
  • Vaksineringen foregår på Turnhallen i Honningsvåg (turngata 2, 9750 Honningsvåg)