Indrehavn i Honningsvåg

Honningsvåg - byen ved Nordkapp

Med sin gode havn er Honningsvåg med 2564 innbyggere, et naturlig kommunesenter i Nordkapp. Viktigste næringer er fiske, fiskeindustri og turisme.
Navnet Honningsvåg antas å komme av en hornlignende fjellformasjon ("hornugr" på gammel-norsk) og våg ("bukt") For 300 år siden ble Finnmarks første by foreslått plassert her, men befolkningsgrunnlaget var for lite. Fra slutten av forrige århundre vokste Honningsvåg raskt til en liten by. (Bystatus f.o.m 1.10.96)
I handelssenteret i Honningsvåg finnes post, bank, kiosker, tele, apotek, frisør, kafeer, hoteller, vinmonopol, bibliotek og torg. Der er alt i dagligvarer, som fersk fisk, klær, souvenirer, m.m.
Nordkapp kommune har et meget godt utbygd helse-og omsorgstilbud.

Honningsvåg Lufthavn har 800 meter rullebane og trafikkeres med 20- og 50-seters fly i rutetrafikk. Daglig flyforbindelse med Oslo. Offisielt åpnet i 1977.

Nordnorsk Filmsenter er landets eneste offentlige produksjonsselskap for fri kortfilm utenfor Oslo.

Nordkappmuseet tilbyr utstillinger og samlinger om kystkultur og turisttrafikk til Nordkapp gjennom tidene. Spesialutstillinger vises med jevne mellomrom. Åpent hele året. Omvisning og informasjonsbrosjyrer på flere språk.

Havnepromenade
Langs havnen i Honningsvåg kan man besøke turistinformasjonen, museet og filmsenteret. Man kan se turistskipene, hurtigruten og brygger der fiskerne har sine redskaper. Uteservering på kaier, og fiskeplass på Klubbskjærmoloen finnes også..

Honningsvåg fiskarfagskole og videregående skole

Skolen har seks studieretninger med plass til ca. 250 elever. Videre er den fylkets hovedskole for fiskeri, akvakultur og maritime fag. Skolen har eget kaianlegg med opplæringsbåt. Rundt skolen planlegges en hage/park skom skal vise Magerøyas forskjellige bergarter og rike planteliv.


Honningsvåg kirke
ble reist i 1884. Kirkener den eneste bygningen som stod igjen etter brenningen av Honningsvåg under siste krig. Åpen for besøkende. Utstilling.

Idrettsanlegg

Idrettshallen samler idretten i Honningsvåg, og like ved finnes verdens nordligste kunstgressbane.
Svømmebassenget i Honningsvåg er ett av tre i kommunen.
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk
Web levert av CustomPublish AS