Indrehavn i Honningsvåg

Honningsvåg

Med sin gode havn er Honningsvåg med ca 2200 innbyggere, et naturlig kommunesenter i Nordkapp. Viktigste næringer er fiske, fiskeindustri og turisme.

Navnet Honningsvåg antas å komme av en hornlignende fjellformasjon ("hornugr" på gammel-norsk) og våg ("bukt") For 300 år siden ble Finnmarks første by foreslått plassert her, men befolkningsgrunnlaget var for lite. Fra slutten av forrige århundre vokste Honningsvåg raskt til en liten by. (Bystatus f.o.m 1.10.96) I handelssenteret i Honningsvåg finnes post, bank, kiosker, apotek, frisør, kafeer, hoteller, vinmonopol, bibliotek og torg. Der er alt i dagligvarer, som fersk fisk, klær, souvenirer, m.m.
Nordkapp kommune har et meget godt utbygd helse-og omsorgstilbud. Honningsvåg Lufthavn har 800 meter rullebane og trafikkeres med 20- og 50-seters fly i rutetrafikk. Daglig flyforbindelse med Oslo. 
Nordkappmuseet tilbyr utstillinger og samlinger om kystkultur og turisttrafikk til Nordkapp gjennom tidene. Spesialutstillinger vises med jevne mellomrom. Åpent hele året. Havnepromenade Langs havnen i Honningsvåg kan man besøke turistinformasjonen, museet, butikker og spisesteder. Man kan se turistskipene, hurtigruten og brygger der fiskerne har sine redskaper. Nordkapp maritime fagskole og videregående skole ligger i Honningsvåg. Skolen har eget kaianlegg med opplæringsbåt.
Honningsvåg kirke ble reist i 1884. Kirkener den eneste bygningen som stod igjen etter brenningen av Honningsvåg under andre verdenskrig. Idrettsanlegg Idrettshallen samler idretten i Honningsvåg, og like ved finnes verdens nordligste kunstgressbane. 

Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk
Web levert av CustomPublish AS